lørdag 21. november 2009

Narresmokk til besvær!

Her er altså min lille prinsesse på snart 4 år, med sin bestevenn-smokken! Jeg holder på å bli GAL! Hun har den i munnen konstant-uten når hun er i barnehagen. Ikke sjans å få henne til å slutte.

Jeg er sikkert ikke streng nok ang smokken,da jeg blir GAL av å høre på gnålet hennes når hun skal ha den! Men nå kjenner mamma at det er nok!

Trenger råd kjenner jeg,med storesøster var det så enkelt-fant en dato og da var festen over-uten et kny! Men ikke hun her nei, har prøvd ALT!!!!

Har dere herlige bloggedamer noen tips til meg?
Håper noen har noen ess i ermet så vi kan få slutt på galskapen!!!!!
Er fornøyd nå-ser ut som om bloggen funker igjen!! Jippi!post signature

12 kommentarer:

Pink Lady sa...

Jeg ble fortalt av min far at en dag kom det til å bli vond smak i smokken min. Og det stemte, smokken var godt gnidd inn med salt og pepper og det var skikkelig vondt. Jeg kastet den og har siden ikke brukt smokk;)

Det var tipset fra meg!

Lykke til:)

Klem Pink Lady

Benedicte sa...

Emma va også sein med sutten, ho va nesten 3,5før nok va nok.
Det beste e hvis du kjenne at NO skjer det! For da e du bestemt til å ta kampen (som kommer!)

Æ forberedte Emma noen daga i forveien (ikkje for lenge!) Sa at "no kan du ha sutten i to daga til, og så skal du slutte med sutta!" Æ sa at no skulle vi sende alle suttan til en jentebaby som treng dem mer enn dæ:) Mulig di knerta e for stor tel en sånn hvit løgn, men:)

Så sir du til ho dagen før ho skal slutte at no e de siste natt med sutten.
Neste dag markere du for ho at no e sutten borte(sendt, gitt, eller kasta uansett).

Så e de bare å vente på sorgen, sinnet og argumentan:)
Æ va beinhard, og kan fortelle dæ en gang alt ho sa til mæ den kvelden, hehe...de tar for lang tid å skriv her:)
Men det gikk bra!!

Mamma'n og Hedda Kristin sa...

Hva med å gi den til nissen på juleaften, og at hun da får en smokkegave i retur....?

Vi skal til Kr.sand sommeren Hedda blir 3 år (er planen) der er tar Kapten Sabeltann imot smokker. :)

Mamma'n og Hedda Kristin sa...

Hehehe... Mulig bilferietiden er dumt ja, om ungen ikke er klar. ;)

Bra du likte det da, de får bare ta kontakt, så kan jeg lage jeg. :D

torleif ann karin sa...

Tja, den som hadde hatt ett godt råd....
Min skjønne prinsesse er 3,5 år, og også veldig glad i smokken. Jeg jobber med saken selv, og håper det går greit og gi den til nissen. Men aner jo ikke om det funker.
Ønsker deg uansett lykke til.
Klem Ann<3

Charlotte sa...

Jenta mi samlet alle smokkene sine i en pose, og brukte dem som betalingsmiddel på en lekebutikk. Kjøpte seg en lekker Barbiedukke, som jeg betalte i det skjulte. Avtalte det med han på butikken på forhånd (mens jentungen kikka på Barbiedukkene). Mens hun var opptatt med å kikke på den nye dukken sin, fikk jeg smokkene tilbake av butikkmannen uten at jenta mi så det. Jeg gjemte de godt nede i kåpelommen min, sånn at jeg hadde dem i tilfelle det hele skulle gå skeis. Men det gikk helt fint!
Minstemann ga alle smokkene sine til julenissens barn da nissen kom med gavene på julaften. Men han var veldig klar for å gjøre dette selv, tror ikke jeg kunne påvirket han noe særlig.
Lykke til! Det går nok bra!

Anonym sa...

hei..da mine barn sluttet med bleien,tåteflasken og smokken..ga vi alt til kråka sine barn..og dem trudde lenge at kråka fikk dem..etter vi gå dem bort,så var det to netter med gråt og så gikk det greit...klem fra nordlandspia fra narvik

jordbærpiken sa...

Huff, det er litt styr med den smokken ja! Det er en styrkeprøve i vilje. Den som har sterkest vilje vinner, rett og slett. Du må bare bestemme deg for at du skal vinne, uansett hva som skjer.

Ida ga smokkene sine til julenissen i fjor. Vi hadde snakket om at vi skulle gjøre det lenge, så hun var veldig flink da julenissen kom, og ga dem fra seg uten å klage. Men da kvelden kom og hun skulle legge seg, ble det helt krise. Hun gråt og sov om hverandre hele natta stakkars. Men vi hadde bestemt oss for å ikke gi tilbake smokken. Selv om det var vanskelig å se på at hun gråt etter smokken sin, så ga vi oss ikke, og etter den natta var det over. Jeg anbefaler dere å avtale med henne en dag hun skal slutte, og ikke gi dere når den dagen kommer, selv om det er vanskelig. :)

Ha en god lørdagskveld! Og lykke til.

P.S. Anbefaler dere ikke å bruke julaften som smokkeavslutning. Det er litt kjipt å høre på den grininga, og kanskje ikke få sove ordentlig selv når man er sliten og trøtt etter en lang julaften.

The Lavendar Room sa...

Vi sliter med akkurat det samme! Emma blir 4 i juli, og blir mer og mer glad i smokken! (Utenom når hun er i barnehagen, for da er hun ei "stor jente")
Skal følge med videre om hva dere gjør, og tar gjerne imot noen tips;)
Flere som har tipset om dette med julenissen, men det er nok for sent for oss iår, er nok lurt å snakke om det å gi vekk smokken en god stund på forskudd.
Men du, nanny 911 de hadde noe genialt! SmokkFeen kom på besøk, kvelden før la de alle smokkene i en pose og hang posen i et tre i hagen, og neste morgenen hadde smokkfeen tatt smokkene og erstattet de med en "stor jente pakke"
Kanksje det kunne vært noe???

Ha en fin lørdagskveld!
Lykke til!!!

helene sa...

Har planer om å få gutten min til å slutte før utgangen av 2009. Har tenkt å gi dem til nissebabyene:) Og er forberedt på kamp! Men den varer jo maks en uke.....håper jeg...så er det over og akseptert at smokken er borte!!

Neet sa...

Så mange morsomme tips det var her!! Skal hugse på det med butikken og Barbiene til nestemann, om det viser seg å bli eit problem;) Jenta mi på 3 år, slutta med smokken for 1 år sida. Første to dagane var det mange spørsmål om å få den "mutten", og sidan vi begynte så tidlig med å vere litt strenge på det, kunne vi gi etter av og til (på lange bilturer, overnattingar andre stader, når ho skulle sove middag osv), og så kutta vi og ut smokken veldig tidlig på dagtid, altså at ho fekk ikkje gå rundt med den slik mange gjer, kun når ho skulle sove. Synst det har gått veldig greit!! Og no driv vi med bleiene! Slutta for eit par månadar sidan med bleie på dagen, og no har ho fått "slutte med bleie om natta"-pysjamas som ho er så stolt over. Ho har eit uhell kvar natt, holdt på eit par veker, synst ho er veldig flink:) Synst alt har gått så greit! Men kan aldri vite korleis det blir med dei eventuelt fleire borna som kanskje kjem...;) Lykke til!!

Tulip sa...

Som førskolelærer ser jeg mange slike eksempler på at barna er smokkfri i barnehagen, men får smokken med en gang foreldrene kommer inn i barnehagen, nesten FØR de ber om den selv, eller begynner med sutrestemmen...

Her er det viktig at du er klar og tydelig som mamma.
Sett en dato, og forbered barnet. Og forbered deg på at det blir litt gråt, men det går over, og barnet har ikke vondt!
Forklarer at nå er barnet stor jente, og trenger ikke smokken. Gi heller en belønning etter en dag eller to uten smokken.

Du må heller ikke glemme hvem det var som vente barnet til å bruke smokken i begynnelsen...for det var jo du som mamma, ikkesant?

Lykke til

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar til meg♥
Setter stor pris på det!
TuSeN tAkK♥

Blog Widget by LinkWithin