Tenkte å dele oppskriften på disse brødene som jeg skryter så mye av-de er virkelig gode!!
Denne oppskriften er til 3 store brød...anbefales IKKE å lage denne deigen i KitchenAid maskin da den er alt for stor for bollen-det flyter rett og slett over...huff!!
2 dl kokende vann¨
2 dl hvete helkorn
2 dl solsikkekjerner
1 liter melk
50 g gjær
3 dl sammalt hvete,grov
4 dl sammalt hvete, fin
4 dl sammalt rug,grov
15 dl hvetemel
2 dl raspet gulrot
3 dl kesam
2 ss olivenolje
1 ss honning
2 ts salt
Slå det kokende vannet over helkorn og solsikkekjerner.Rør om,og la det stå til det blir fingervarmt.
Rør ut gjæren i den lunkne melken. Bland i de bløtlagte kornene og resten av ingrediensene. Elt godt sammen, minimum 10 min i kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med et håndkle og hev til dobbel str...tar ca 50 min!
Slå deigen ut på et melet bakebord og del den i 3-form hver del til et brød som du legger i en smurt form-hev i 40 min under klede.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 50 min-følg med!
Ta brødene ut av formen og avkjøl de på rist!!
Namnam!!
Lykke til!
Klem!
Shoppingvagn – ett miljövänligt och multifunktionellt val!
for 4 dager siden
4 kommentarer:
Tackar for receptet!!!Dom ser ju underbart goda ut!!!!
Eva
takk for oppskriften. den skal prøves. ser jo helt herlig ut. men hvor store former trenger jeg?
Å, så deilige de så ut! Takk for oppskriften - de der skal jeg absolutt bake :) Nam!
Ha en super dag! Klem
bra oppskrift, den ska æ prøve. men lure å på kor store brødforme du bruke? ser ut til at dine brød blir større i dine forme, enn dem ville bildd i mine forme...
Legg inn en kommentar
Så hyggelig at du vil legge igjen en kommentar til meg♥
Setter stor pris på det!
TuSeN tAkK♥